21-ий кубок «Фокстрот» на Параді надій виграли кияни

За підтримки найбільшого в Україні ритейлера електроніки відбувся найстарший танцювальний турнір «Парад надій», 34-ий за рахунком

30 березня у рамках Київського благодійного туру танцювальних фестивалів на підтримку українських захисників «Все буде Україна!» відбулися змагання із бально-спортивних танців «Парад надій-2024». Організатори – Валентина Федорчук (заслужений тренер України зі спортивного танцю, суддя вищої категорії Всесвітньої Ради Танцю), Альона Федорчук-Лемішко (чемпіонка України з латиноамериканської програми) та меценат Геннадій Виходцев (співзасновник бренда Фокстрот) прийняли більше тисячі спортсменів зі 102 клубів з усієї України. Їх майстерність в європейській та латиноамериканській програмі танців оцінювала судейська бригада з 61 рефері з США, Німеччини, Польщі, Молдови, а також найкращі тренери України.


Кожне з п’яти відділень турніру Валентина Федорчук починала з хвилини мовчання за янголами паркету – спортсменами, які загинули захищаючи Україну. А частину коштів організатори передали на підсилення матеріального забезпечення військової частини Повітряних сил України (ПСУ) – захисників неба над Києвом. Фокстрот як партнер турніру подвоїв суму внеску, адже з початку війни допомагає технікою майже 20 військовим частинам ПСУ.


Хоча танцювальні пари на турнірі змагалися в 41 категорії (дебют, діти, ювенали, юніори, соло, школа, сеньйори, pro-am (тренер та ученик), але найсильніше представництво було в категоріях «молодь» та «дорослі». У європейській програмі в категорії «молодь-2» кращими стали Валерія Мотилькова та Олександр Розумей (столичний клуб StarDance). А в латині серед дорослих кращих не було за Олександру Путіліну та Максима Лебідя (клуб InterDance, м Київ). У найбільш видовищній категорії pro-am (тренер та ученик/учениця) перемогли кияни Зінаїда Кукіна (учениця) та Кирило Довгалін (тренер). А володарка 2 місця цієї категорії Анастасія Вінокурова, яка виступала в парі з тренером Романом Шапошніковим, поділилася баченням ролі Парада надій в житті спортсменів: «Якщо є Парад Надій, отже все буде добре!»


21-й кубок Фокстроту на краще виконання цього танцю забрали кияни Віталіна Кульба та Арем Грищенко (клуб Астра, тренери Віталій та Вероніка Григорович). За словами судді Юрія Васютяка (чемпіон України по 10 танцям, фіналіст чемпіонатів Європи та світу), який оцінював виконання фокстроту – це найскладніший танець європейської програми, бо на 4 такти треба зробити 3 кроки: «У змагання по фокстроту вступають найсильніші пари».


– Щиро вітаємо киян, які показали найкращі навички у виконанні фокстрота і стали володарем 21 кубка, – сказав Олексій Зозуля, виконавчий директор компанії Фокстрот, яка ініціювала одноіменний кубок та привітала сюрпризами усі 6 пар п’єдестала кращих. – На Параді надій відчуваєш, яка потужна енергія спортсменів, яких зібрала Валентина Федорчук, – це енергія України, яка виборює свою незалежність.


Серед партнерів турніру – відомі вітчизняні компанії. Добрий партнер – торгова марка «Гулівер Країна» та магазин дитячих іграшок «ГУЛІВЕР» привітає молодших переможців змагань. Алкогольний холдинг BAYADERA GROUP – партнер маленьких та великих перемог – привітав дорослих переможців.

Свої подарунки успішним спортсменам надав танцювальний магазин YoDance. Квітковий партнер турніру – компанія This is квіти.

Інтернет підтримку забезпечив «ФЛАЙМАРК ДЕНС». Спеціальні креативні партнери – Ideas bank Film Production.

Інформаційний координатор – Національна агенція стратегічних комунікацій.


ГКФрозвиває бренди