Фокстрот долучився до створення мобільної кухні для київських зенітників

У квітні столичні волонтери закінчили виробництво мобільної кухні та передали її у військову частину Повітряних сил України, що захищає небо над Київщиною

Кухня має площу однокімнатної квартири, містить санвузол та кладовку, здатна вмістити до 15 працівників харчоблока, оздоблена газом, електроплитами, витяжкою, промисловим та побутовим холодильниками-морозилками. А в потрібний момент кухня розбирається, як конструктор, і двома тягачами її переміщають в інше місце дислокації захисників.


– Це неймовірна допомога в організації побуту бійців, – розказав керівник одного з підрозділів бригади Володимир Д. – Адже ми дуже мобільні, то кухня, що буде за нами «встигати» – це запорука нашої ефективності у виконанні бойових задач. Тут все продумано до дрібниць, не гірше, ніж в столичному ресторані. Я навіть уявляю наших кухарів у білосніжних ковпаках!


Ідея належить давнім партнерам Фокстроту з БФ Козак Драйв (@Charity fund Kozak Drive), які системно опікуються потребами цієї військової частини і виступили організаторами, координаторами та основними донаторами проекту. Виробник кухні – БК Моноліт Сталь (Олексій Кравченко), партнером ініціативи стала компанія LLENTAB Ukraine, а драйвером зборів – ведуча Єдиного телемарафону Таня Гончарова. Техніку в диво-кухню поставив Фокстрот як давній помічник бригадам системи протиповітряної оборони України. Велика побутова техніка вже надійно закріплена у кухні стяжками, аби при рухові не попсувалася, а дрібну побутову техніку ритейлер поставить в найближчі дні.


У Фокстроті розповіли, що з початку повномасштабного вторгнення компанія передала захисникам неба над Україною техніки на 2,5 млн грн, з них більше, ніж на 1 млн. грн – захисникам столиці.


– У корпоративному штабі «Допомога нашим» є неписане правило – серед усіх запитів про допомогу технікою пріоритет надається колегам-захисникам (наша #ротаФокстрота) та Повітряним силам України, які тримають протиповітряну оборону, – розповіла Алевтина Демуцька, прес-секретар ГК ФОКСТРОТ та учасниця штабу. – З вересня 2022 року, тільки до столичної зенітної ракетної бригади компанія передала майже півсотні одиниць техніки – ноутбуки, телевізори, монітори, принтери. Нещодавно співзасновник бренда Фокстрот Геннадій Виходцев пожартував, що техніка Фокстроту – частина системи ППО України. Тому і ця мобільна кухня для наших підшефних – частина системної допомоги тим, завдяки кому ми можемо відкривати магазини зранку і працювати.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Фокстрот також долучився до комплектації банно-прального комплексу для цієї військової частини Повітряних сил України, організованої БФ Козак Драйв – @Charity fund Kozak Drive. Тепер бійці ППО зможуть не лише користуватися цим комплексом, але й швидко готувати та смачно харчуватися. Всього за час великої війни ритейлер Фокстрот передав на потреби Сил оборони України техніки на 31,3 млн грн.

ГКФрозвиває бренди